' Norgesferie i Ryfylke, bo på Furutangen - Furutangen Misjonssenter

Norgesferie i Ryfylke, bo på Furutangen

Furtangen kommer du til både med båt og bil. Her er stedets bryggeanlegg

Teksten under er hentet fra Visit Norge sine sider: «Tenk deg at du ser utover fjell, ur og glattskurte klippeformasjoner – hundrevis av meter over havet. I Ryfylke er naturen selve hovedattraksjonen.

Lysefjorden er kanskje den mest kjente delen av Ryfylke. Her kan du klatre på fjellformasjoner langs fjorden, vandre i lyng og hei, sykle på øyene, ta et fjordcruise eller kjøre Nasjonal turistveg Ryfylke. Alt mens du fråtser i regionens smaker. Noen lokale spesialiteter som vil pirre smaksløkene er komle, fersk sjømat, Suldalsskinke og gongkaker.

Svette og såre muskler er fort glemt når du når toppen. Preikestolen er en firkantet fjellformasjon som rager 604 meter over Lysefjorden. Turen opp tar rundt to timer, og når du ser utsikten fra toppen, skjønner du fort hvorfor dette flate fjellplatået får mer enn 200 000 besøkende hvert år. På alle turer i fjellet, korte som lange, må du følge fjellvettreglene.

1084 meter høye Kjerag er høyest av alle toppene rundt Lysefjorden og den mest ekstreme i flokken. Høydepunktet for mange er Kjeragbolten, en rund steinblokk kilt fast i en fjellsprekk mer enn 800 meter over havet.

I hele regionen finner du monumenter fra ulike historiske perioder. Helleristningene på Solbakk viser hvor viktig båter var for folk langs fjordene, mens Ryfylkemuseet har mange og varierte anlegg, som Kolbeinstveit gård ved Suldalsvatnet.»

Sommeren 2020 er Norgesferie det som gjelder for veldig mange av oss. Vi er glade for å kunne ønske dere velkommen til Furutangen, her finner du bølgeskvulp, aktiviteter for barna, stillhet og ro. Furutangen er et godt basepunkt når dere skal utforske Lysefjorden og området rundt. Stedet har muligheter for både bobil, campingvogn, båt og hytter. Flere nyoppussede leiligheter venter på å ta i mot årets sommergjester. Hos oss kan dere stelle dere selv, senk skuldrene og nyt sommeren i Ryfylke. Det er en liten kiosk på stedet. Mulighet for å kjøpe enkle måltider.

Vi gleder oss til å ønske både nye og gamle gjester velkommen til en ny sommer på Furutangen!

Bestill i dag for å sikre deg muligheten til årets ferie i Ryfylke!

Du har kanskje også lyst til å lese...